adroodheader

Hohner Corso AD

Deze Hohner Corso in AD stond in het najaar van 2009 gewoon op marktplaats, ik heb er toen op geboden, maar de bieder vond mijn bod te laag. Blijkbaar was er verder geen interesse want een half jaar later stond hij er weer, toen ging de verkoopster wel akkoord met mijn bod.

Ik dacht in eerste instantie, aardig instrumentje voor leerlingen die eens op een AD willen spelen, totdat ik hem thuis kreeg en er op ging spelen. Die klank, zo fraai, ik zal eens een stukje laten horen:

Tja, de een loopt er mee weg en de ander denkt oké. Nou ik loop er mee weg en liefst dagelijks al is het maar een paar nummers. En dan zo'n lekkere oude kast en in plaats van halve tonen op 1 alleen maar lage tonen. Je kan in het filmpje ook zien dat ik op 1 speel zonder zo'n hoge halve toon die daar normaliter zit.

Het is zoals ik al eerder schreef: die oude Corona III heeft me ongemerkt in het klankspoor gezet van de driekorige Hohners. Dat het een Corso is geworden, een tweerijer in plaats van een drierijer, is mijn gemakzucht. Ik ben vanaf de start gewend met een gedraaide toets te spelen en wissel makkelijker van instrument wanneer ik een andere toonsoort wil, dan dat ik zonder gedraaide speel op een drierijer.

Na een jaar of zes lijkt het er langzaam op dat ik weet wat ik wil. Oude Hohners liefst in AD en GC. "Ja ja, tuurlijk," hoor ik hier in huis al menigeen schamper opmerken. Zij weten wel beter. Het is niet de eerste keer dat ik dat beweerd heb. De tijd zal het wel leren. 

Nu alleen nog ergens een oude Hohner GC vinden.

Hohner Corso AD

Terug naar de verzameling