selknopdetailheader

Cursus trekharmonica leren spelen

Alle MP3 bestanden van de cursusnummers vind je hier

Antwoorden op veel gestelde vragen vind je op mijn blog
 zoals: stel je bent linkshandig, klik hier

Overweeg je een instrument huren klik hier

Je kan hieronder kiezen voor drie videocursussen die je geheel gratis kan volgen. Door op een van de onderstaande plaatjes te klikken stap je de wereld in van het trekharmonica leren spelen.

youtube 1In deel 1 maak je kennis met de trekharmonica: in een introductie filmpje leer je hoe dit instrument werkt. Aan de hand van 25 eenvoudige melodieŽn leer je daarna geleidelijk aan hoe je de trekharmonica kan bespelen. De cursus eindigt met een filmpje hoe je lucht kan leren pakken tijdens het spelen.

In deel 2 gaan we verder waar we in deel 1 zijn geŽindigd. Er word inmiddels uitgegaan van enige basiskennis (deel 1) De filmpjes zijn daardoor ook iets anders opgebouwd. Eerst speel ik het nummer voor en dan speel ik het heel langzaam na. Ook nu staan er weer 25 filmpjes voor je klaar om mee te oefenen.

Wanneer je deze twee delen goed door gewerkt hebt, ben je inmiddels in staat om een redelijk deel van de bladmuziek elders op mijn site te spelen.

Niettemin krijg ik regelmatig vragen hoe je de overstap maakt naar het spelen met dubbele noten, dat komt in de cursus maar heel beperkt aan de orde. Om die reden heb ik recent een vervolgcursus gemaakt: Spelen met dubbele noten.

youtube 1In deel 3 leer je spelen met dubbele noten. Aan de hand van 20 melodieŽn leer je in etappes de meest gebruikte dubbelgrepen kennen. De melodieŽn worden heel langzaam voorgespeeld, zodat je de vingerzetting goed kan zien. Aan het einde van elk filmpje word de melodie gespeeld in een passend tempo.

Bij elk deel is een bundel gemaakt waarin alle melodieŽn staan die je leert spelen. Je kan als je dat wilt deze boeken bestellen. Meer informatie vind je op elke cursuspagina bij de delen. Of klik hieronder op de link van je keuze:

Meer informatie over de cursusbundel deel 1 

Meer informatie over de cursusbundel deel 2

Meer informatie over de cursus dubbele noten

Mocht je vragen hebben over deze cursussen, aarzel niet om me te mailen (klik hier als deze link niet werkt).  

cursusbundel

Artikelen die aansluiten bij dit onderwerp: