steierhoutheader

Verzameling

Sinds ik in 2004 op een oud geleend goudbrandje de eerste knoppen bespeelde, zijn er hier in huis heel wat trekharmonica's binnen gekomen en (soms) ook weer vertrokken.

Hieronder staat een deel van de trekharmonica's die de afgelopen jaren een rol hebben gespeeld in mijn muzikale ontdekkingsreis in trekharmonicaland.

  Hohner Club III BS klein   De Hohner Club III BS was de eerste trekharmonica die ik zelf aangeschaft heb. Eind 2004 zag ik hem op Marktplaats staan en ik was meteen weg van het model: een mooie grote diep rode kast.
>> Lees hier verder
       
  Hohner Club IIIM de luxe   De Hohner Club IIIM de luxe is jarenlang mijn favoriete instrument geweest. Als er geen trekharmonica's in andere stemmingen waren, was dit instrument vermoedelijk nog steeds de favoriet.
>> Lees hier verder
     
  Strasser prof   Mijn eerste Steirische Harmonika was een Strasser in GCFB stemming. Uren zat ik met dit instrument op schoot, gewoon wat simpele walsjes te spelen en te luisteren naar die mooie diepe heliconbassen.
>> Lees hier verder
       
  Hohner Corona III ADG klein   Deze oude Corona III in ADG stemming waar ik per toeval tegenaan liep begin 2008 heeft definitief de weg gebaand naar trekharmonica's in andere stemmingen. Dat geluid ..... prachtig!
>> Lees hier verder
       
  Dino baffetti AD klein   De verleiding overviel me toen ik deze prachtige Dino Baffetti in AD stemming te koop zag staan. Thuis lachten ze me uit: "je was toch zo tevreden met die oude corona". Tja, leg dat maar eens uit.
>> Lees hier verder
       
  Hohner Corona II klein   In mijn zoektocht naar een GC gestemde trekharmonica stuitte ik eind 2008 op deze drierijer. In plaats van hem "om te bouwen" met een gedraaide vijfde, besloot ik de uitdaging aan te gaan.
>> Lees hier verder
       
  Hohner Corso AD klein   Geleidelijk aan begint zich mijn voorkeur af te tekenen. Oude Hohner Corso's liefst in AD of GC. Deze oude Corso in AD, die ik begin 2010 aanschafte, heeft het pad verdiept wat de Corona III inzette.
>> Lees hier verder
       
  Hohner Corso GC klein   Een vrijwel nieuwe Hohner Corso in GC vond ik begin april diep verborgen in de Zuid Limburgse heuvelen. Deze trekharmonica heeft me verleid om veel nieuw repertoire te ontwikkelen voor de GC.
>> Lees hier verder
       
  Hohner Corso GC klein   Ergens in het voorjaar zag ik op Marktplaats een van mijn droom instrumenten voorbij komen, een Melodia Menges. Een stevige vierrijer voor een mooie prijs en... een mooi verhaal van zijn geschiedenis, hoorde ik later.
>> Lees hier verder
       
       

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: