Corsogcheader

Hohner Corso GC

De Hohner Corso GC word niet zo veel aangeboden op Marktplaats, dus als er een voorbij komt is het opletten. In het voorjaar van 2010 zag ik er een te koop staan diep in de Limburgse heuvelen.

Hohner Corso GC kleinEen vrij nieuw exemplaar voor een schappelijke prijs. En zo toog ik op een dag naar Heerlen om deze Corso eens te bespelen. De Corso bleek van een overleden broer te zijn van de verkoopster. Na een paar jaar in de koffer had ze besloten hem te verkopen.

Ik raakte in gesprek, zoals wel vaker het geval, en vertelde dat ik ook les gaf en een voorliefde had voor deze Hohners, toen ze zei: "Eigenlijk speelde mijn broer het meest op een klein Hohnertje", en vervolgens haalde ze een goudbrandje te voorschijn, zonder riemen en met een kapotte duimriem. Of ik hier ook interesse in had. Ik dacht aan mijn leerlingen en zag al iemand enthousiast worden.

Ik wilde er wel even op spelen, maar ja zonder riemen en duimriem is niet zo handig. Ik dacht: er moet me even een nummer te binnen schieten met veel lage noten, dan kan ik met mijn duim de bovenkant vasthouden. Zo kwam het dat ik "achter in het stille klooster" inzette. De verkoopster raakte gelijk ontroerd: "Ach dat speelde mijn broer ook altijd." Dat zijn mooie momenten die je niet kunt regisseren. Meestal zit ik wat toonladders te spelen om te horen of er geen valse noten inzitten en uitgerekend nu speel ik dan een liedje met zo'n herinnering.

Ik ging dus uiteindelijk met twee trekharmonica's de deur uit.

 Deze Hohner Corso heeft me verleid om veel nieuw repertoire te ontwikkelen en te bewerken voor de GC. Maar ook reeds vertrouwd repertoire eens te spelen op een GC zoals deze mazurka: 

 

 

  Ondertussen ben ik nu dus de trotse bezitter van drie Hohner Corso's in CF GC en AD stemming. Wanneer ik hier in huis zeg dat ik nu wel uitgekocht ben, word er een beetje besmuikt geglimlacht.

Terug naar de verzameling