donajittieheader

Tips en trucs

Op deze pagina vind je een aantal tips en trucs om handiger over mijn site te navigeren. Uiteraard werken ze ook op andere websites:

Ctrl f de ideale zoekmachine om op één pagina te zoeken

Ctrl f

Druk Ctrl en f in op je toetsenbord en je hebt de ideale zoekmachine om op één webpagina te zoeken. Er verschijnt een klein schermpje waar je je zoekwoord in kan tikken. Komt het woord vaker voor, dan kan je door op de enter toets te drukken langs de verschillende woorden zappen. Ideaal om een nummer te zoeken in een bladmuziekpagina.

 

Ctrl Home en Ctrl End: Van boven naar beneden zappen

Ctrl home en end

Druk Ctrl en Home in op je toetsenbord wanneer je onderaan een webpagina bent en voor je het weet sta je weer boven aan de pagina.
Wil je helemaal naar het einde terwijl je bovenaan de webpagina staat druk dan op Ctrl en End

 

Alt en pijltjestoetsen: pagina naar voren of terug.

alt plus pijltjes

Druk op Alt plus het linkerpijltje en je gaat terug naar de pagina waar je vandaan kwam en zo nodig nog verder terug. Druk op Alt en het rechterpijltje en je gaat een pagina vooruit of nog meerdere.

 

Ctrl en linkermuisknop: link in nieuw tabblad openen

Ctrl en muisklik

Wanneer je op een link in mijn website staat (blauw onderstreept) dan kun je deze in een nieuw scherm (tabblad) openen door de Ctrl toets ingedrukt te houden en met je linkermuisknop op de link te klikken.

 

PDF bladmuziek bestanden

pdf logoDe bladmuziek op mijn website is in pdf formaat. Zodra je op een blauw onderstreepte regel gaat staan in een van de bladmuziek pagina's en je klikt er met je muis op, hoort de bladmuziek te voorschijn te komen. Deze wordt zichtbaar in het scherm van je browser of in een apart programma. Gebeurd dit niet dan heb je vermoedelijk geen PDF lezer geïnstalleerd.
Je kan pdf lezers of pdf readers gratis downloaden vanaf de volgende plekken: Foxit reader of Adobe

 

Afspelen MP3 bestanden

mediaplayerZodra je op MP3 klikt ergens op een van mijn bladmuziekpagina's moet er een muziekje hoorbaar worden. Meestal opent een mediaplayer in je scherm of deze opent zich in een apart programma. Gebeurd dit niet, dan kan je een gratis player downloaden van de volgende sites: VLC player of mediaplayer classic