balgriemoudheader

Kerstsamenspeeldag december 2009

kerk halfwegDegene die de barre weersomstandigheden trotseerde op zondag 20 december heeft er geen spijt van gehad. Wanneer je "Leise rieselt der Schnee" speelt in een kerk terwijl je door de ramen de sneeuw naar beneden ziet dwarrelen dan komt het kerstgevoel haast als vanzelf in je boven. Zo begon de ochtend. Enige vraag die je dan op een onbewaakt ogenblik te binnen schiet is: komen er vanmiddag wel mensen naar dit moois luisteren.

Dat viel nog mee, ruim 50 mensen hadden het winterse weer en vele waarschuwingen genegeerd om samen met ons (twintig trekharmonica spelers) kerstliederen te zingen. Het klonk heel fraai in deze grote goed verwarmde kerk. Sommige liederen werden zelfs na enige oefening tweestemmig gezongen.

kerst kerk 1

Uiteraard waren er weer fraaie intermezzo's, soms ter plekke ge´mproviseerd, soms goed voorbereid, maar telkens met veel passie en plezier ten gehore gebracht.

kerst kerk 2

Met vermoedelijk nog een mooi kerstlied in hun achterhoofd ondernamen velen de barre tocht naar huis alwaar een defecte verwarming wachtte, zoals in mijn geval, maar ik had tenminste nog een slaapplaats en mijn vrouw was niet hoogzwanger.

kerst kerk 3

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: