menjheader

Samenspeeldag 20 maart 2011

Het atelier van Yvonne was helemaal gevuld met trekharmonicaspelers toen we om 11 uur van start gingen. Iedereen was er klaar voor en had er zin in.

Door de dag heen liepen als een rode draad tien samenspeelnummers, die iedereen van te voren had kunnen in studeren. Daarnaast was er zoals altijd ruimte voor allerlei intermezzo's die variŽren van gewoon eens laten horen wat jouw favoriete repertoire is, tot uitgebreid voorbereide stukken waarbij tweestemmig gezongen en gespeeld word.

samenspeeldag 1 mrt 2011

Veel spelers die een keer geweest zijn keren terug, vaak met anderen in hun kielzog die ze enthousiast gemaakt hebben. Maar er schrijven zich ook altijd mensen voor het eerst in, waardoor er een leuke mix ontstaat.

samenspeeldag 2 mrt 2011

Het nivo van spelers varieert van jarenlang al bezig, tot nog geen jaar. Het kan allemaal, centraal staat het plezier in het spelen op de trekharmonica en het delen van ervaringen met dit instrument.

samenspeeldag 3 mrt 2011

Elk jaar is het weer een verrassing wat er aan intermezzo's voorbij komt.  Mon amant de St Jean, stond gewoon op het programma tweestemmig, maar werd speciaal door het feit dat een aantal spelers er bij gingen zingen. Een klein fragment is daarvan opgenomen:

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: