Club bladmuziekheader

Hohner Club IIIM de luxe

G bij Yvon ClubmodelDe Hohner Club IIIM de luxe is jarenlang mijn favoriete instrument geweest. Als er geen trekharmonica's in andere stemmingen waren, was dit instrument vermoedelijk nog steeds de favoriet.

 Dit Hohner model is het instrument waar ik ooit in 1990 voor het eerst naar luisterde, hoog in de Franse Alpen (zie het begin). Ik werd door deze trekharmonica verleid tot accordeon spelen. Destijds had ik nog geen enkel idee dat er verschillen waren in balginstrumenten. Daar kwam ik pas 13 jaar later achter. Voor mij waren het allemaal accordeons.

In 2005 ging ik serieus op zoek naar het instrument dat me destijds verleidde. Ik vond een exemplaar hier niet ver uit de buurt. Dat was de Hohner Club IIIM de luxe. Destijds voor mijn doen een zeer duur instrument

Vele jaren heb ik met plezier op dit instrument gespeeld en de vele mogelijkheden verkend (zie Clubmodel bladmuziek). Ik had overigens geen origineel clubmodel, want de vorige eigenaar had er een gedraaide vijfde toets op laten zetten.

G spelend bij Agaath

Bovenstaande foto is gemaakt door Agaath bij haar thuis. Zij hielp mij bij mijn zoektocht naar deze Hohner. Later heb ik voor haar het "Walsje voor Agaath" gemaakt.

In 2009 is de Hohner Club IIIM verkocht aan een leerling die er helemaal weg van was. Ik moest daar destijds wel even over nadenken, voor mij was dit instrument ook een soort van link naar het verleden. Maar de realiteit leerde me dat ik de CF gestemde Club eigenlijk alleen nog maar uit zijn tas haalde voor de lessen die ik gaf. Ik had inmiddels andere stemmingen leren kennen.

Terug naar de verzameling