Terugblik op Podium en Pasta 20 juni 2012

Bijna dertig mensen hadden zich aangemeld voor dit nieuwe initiatief. Nog voordat er maar een noot was gespeeld was het al een succes!

Wat was de bedoeling: een laagdrempelig podium bieden voor trekharmonicaspelers, gecombineerd met een uitgebreide pastamaaltijd.

Dochter Roos nam de maaltijd voor haar rekening, met hand- en spandiensten van Jose en Meta. Aan mij de taak om er een mooi programma bij te maken. Dat laatste had ik niet helemaal in de hand, want de inschrijvers bepalen wat zij wilden spelen. Ik had geluk want het aanbod spelers en aanverwanten was heel divers:

Gedurfde solo optredens werden afgewisseld met trekharmonica en zang; concertina en trekharmonica; gitaar en trekharmonica; tweestemmige zangduetten begeleid door trekharmonica; trekharmonica gecombineerd met dwarsfluit en piccolo en Franse chansons begeleid door de trekharmonica.

Kortom als je inspiratie op wilde doen was je hier op de goede plek. De positieve reacties die al snel mijn kant opkwamen, gingen door tot de laatste speler het pand verliet.

 

Als een tevreden mens wandelde ik naar huis, nog pratend en nagenietend met mijn dochter, trots op wat we bedacht en uitgevoerd hadden. Eigenlijk was er maar een kritiekpuntje .... volgende keer iets minder pasta maken, want de komende dagen ..... 

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: