Tip van de maand.

Met ingang van de maand september 2018 word er maandelijks een tip gepresenteerd. Iedereen kan een tip sturen.

Waar moet die tip aan voldoen, niet veel meer dan dat het een muziekstuk is waarvan de bladmuziek van deze website afkomstig moet zijn, zodat deze ook door anderen gespeeld kan worden en er geen rechten op zitten.

Verder moet er een verhaal aan zitten. En dat verhaal kan zowel groot als klein zijn. Het is bijvoorbeeld je favoriete stuk, omdat je er blij van word, of juist verdrietig; of je man gaat spontaan meezingen als je dit lied speelt; of je kwam langs een kerkje waar je iemand op een trekzak een lied hoorde spelen. Kortom jouw verhaaltje.

Je kan de tip naar me mailen (klik hier als deze link niet werkt). Op een dag kan je dan hier jouw verhaaltje lezen met of zonder bronvermelding.

Denk niet mijn verhaal is te klein of niet boeiend genoeg, juist die verhalen zijn vaak het mooist, omdat er iets persoonlijks aan zit.

____________________________________________________________

Etoil des Neiges of Hoor je het ruisen dec 2018

Volgens Petra Huntink ben ik een van de weinigen die zonder betaling een hoop werk verzet voor het plezier van anderen. Daar waardeert zij mij zeer om en dat maakt ook dat haar mail soms wel langer is dan een verzoekje om een bepaald nummer. En zo helpen wij elkaar want dat leverde een leuk verhaal op wat ik hier graag deel.

Petra die woont in Frankrijk en als het mooi weer is oefent zij vaak in de boomgaard, met de honden en poezen om haar heen. Ze schrijft: "Dan speel ik vaak “hoor je het ruisen der golven“ en dan hoor ik mijn buurvrouw van 92 daarachter de muur in haar tuin mee zingen. In het Frans heet dit lied Etoil des neiges, met wel acht coupletten. Ook de andere dorpelingen geven vaak een complimentje. 

Het lied is er zowel in een bewerking van Jacqueline Edeling als een eigen bewerking. Die van Jacqueline speel je in F oftewel voornamelijk over de binnenrij en die van mij staat in C en speel je vooral over de buitenrij. Klik op het plaatje om de Franse versie te horen (dat is niet de Franse buurvrouw overigens)

 

Klik op de titel van het lied hieronder om de bladmuziek te bekijken

 Hoor je het ruisen der golven eerste partij   
 Hoor je het ruisen der golven tweede partij   
 Hoor je het ruisen der golven dubbele noten in C   mp3

____________________________________________________________

 

____________________________________________________________

Afscheid van Judith november 2018

Soms verleid een boek mij om de gevoelens die ik ervoer bij het lezen om te zetten in muziek: "De schaduw van de wind" van Carlos Ruis Zafon bijvoorbeeld en "De vier maaltijden" van Meir Shalev. Toen ik dat laatste boek las heb ik ook een lied geschreven dat heet Afscheid van Judith. En reeds toen ik het schreef wist ik al dat wat ik voelde verder ging dan wat de hoofdrolspelers in het boek ervoeren toen ze afscheid moesten nemen van de vrouw die in hun leven een heel belangrijke rol had gespeeld. Dit lied ging ook over mijn moeder, die op dat moment nog fier (we schrijven 2013) in haar serviceflat woonde.

Het lied is toen niet verder gekomen dan mijn huiskamer. Ik vond het te persoonlijk. Vorig jaar september is mijn moeder overleden en toen heb ik aan het einde van dienst dit lied gespeeld voor haar.

Het is een eenvoudig lied anders zou ik het op zo'n moment ook niet kunnen spelen. Maar het paste ook bij haar, zij genoot van de eenvoud van het leven. We zijn een jaar verder, afgelopen maand zou ze 90 zijn geworden. Het mag nu de wereld in, in zijn oorspronkelijke vorm:

Klik op de titel van het lied hieronder om de bladmuziek te bekijken

 Afscheid van Judith   mp3

____________________________________________________________

Ik mis je oktober 2018

Recent is de dirigent van ons koor getrouwd en tijdens deze mis hebben wij uiteraard gezongen en heb ik zowel op dwarsfluit als op de trekzak gespeeld.

Er werd ook aandacht besteed aan het feit dat de moeder van de bruid niet meer aanwezig kon zijn op haar bruiloft. Zij was het jaar er voor overleden.
De bruid bracht voor haar een bloemetje naar het Maria-altaar. Onderwijl heb ik het nummer “ik mis je” gespeeld op de trekzak.
Dinie Jacobs

Klik op de titel van het lied hieronder om de bladmuziek te bekijken

 Ik mis je   mp3

Ik mis je is afkomstig van de bundel: diep in de nacht. Deze complete bundel is vrij te downloaden klik hier om deze en andere bundels te bekijken

____________________________________________________________

Kefalonia september 2018

Eind juli was ik op het trekzakfestival in Enkhuizen en nadat ik een paar spelers had gesproken bij de inschrijving in de stationsrestauratie vertrok ik in de richting van de Dromedaris. Over een klein dijkje liep ik die kant op toen ik een voor mij zeer vertrouwde melodie hoorde: Kefalonia een melodie die ik zo'n 10 jaar geleden heb geschreven. Dichterbij bleef ik even staan luisteren en nadat het stel klaar was met spelen raakten we aan de praat. Ze kwamen uit Friesland en ze speelden dit nummer heel graag. Tja dan kan mijn dag al niet meer stuk! Hieronder de bladmuziek en een video uit 2008.

Klik op de titel van het lied hieronder om de bladmuziek te bekijken

 Kefalonia   mp3 in AD

 

____________________________________________________________

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: