Terugblik Trekharmonicadag 10-3-18 in Oss.

 

Ardy Proot vindt dat er in haar regio te weinig wordt georganiseerd voor de trekharmonica dus trok ze de stoute schoenen aan en benaderde diverse vooraanstaande spelers om workshops te geven in haar regio. En daar was ik er een van!

Op 10 maart jongstleden kwamen er een kleine 20 spelers op deze dag af. Door een bericht in de plaatselijke krant kwamen er niet alleen spelers ook kijkers die wel eens wilden weten wat dat was een trekzak. Een aantal van deze mensen liet zich later op de dag verleiden om mee te zingen in het koortje.

 

Over de dag zelf zou ik heel veel kunnen vertellen, maar het filmpje wat er door Ardy van gemaakt is, geeft een goed beeld van de activiteiten op deze dag.

 

De goede sfeer is moeilijk te vangen op een filmpje en ook klonken er meer nummers beter dan Ardy vastgelegd heeft, want ja toen speelde ze zelf mee natuurlijk!

Maar menigeen vroeg aan het eind van de dag om een vervolg, dat komt er ook, er is reeds een datum in oktober gepland. Hier vind je een verslag van deze dag in november.

Nog voor het samenspeelprogramma startte werd er al samengespeeld: het filmpje begint met West Zuid West van Ameland. De bladmuziek tweestemmig vind je hier

 

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: