Trekharmonicadag 27 oktober 2018 in Oss.

Ardy Proot vindt dat er in haar regio te weinig wordt georganiseerd voor de trekharmonica dus trok ze de stoute schoenen aan en benaderde diverse vooraanstaande spelers om workshops te geven in haar regio. En daar was ik er een van!

Zo kwam er in het voorjaar de eerste trekharmonica samenspeeldag. Hier kan je een verslag van deze dag bekijken.

Deze dag bleek al aan het einde zo'n succes dat veel spelers wel een vervolg wilden in het najaar. Een voorlopige lijst was snel gemaakt en in augustus, toen mensen zich definitief konden aanmelden en de datum bekend was, was deze lijst eigenlijk al iets te ver door gegroeid. Maar ja dat waren weer vrienden van vrienden die enthousiaste verhalen hadden gehoord en zowel Ardy als ik zijn niet echt van die harde nee zeggers.

Kortom de 27ste oktober zaten we met een groep van ruim 20 spelers in een ruimte die dat maar net aan kon heerlijk samen te spelen. Waarbij het plezier in het samenspelen centraal stond.

Op bijgaand filmpje gemaakt door Ardy, krijg je een indruk hoe dat er uit zag, bedenk dat dit slechts vier minuten zijn die willekeurig geschoten zijn op deze dag.

Je hoort onder andere een fraaie mazurka en een Israelisch volksdansje en een Iers liedje waarbij ook gezongen word, gitaar gespeeld en dwarsfluit door twee trekharmonica spelers.  Mooie aanvullingen! Verder een beeld van de goed verzorgde lunch, en een man die iets te veel aan het woord komt naar mijn mening, neem die man vooral niet te serieus.

 

Of er wederom een vervolg komt is onzeker, omdat Ardy geen gebruik meer mag maken van deze locatie na dit jaar.

Maar de samenwerking met Ardy bevalt goed dus wij bezinnen ons op nieuwe avonturen!

 

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: