adknopheader

Achtergrond ontstaan cursus trekharmonica leren spelen

Toen ik zelf begon met trekharmonica spelen, hoopte ik op internet een cursus te vinden zoals ik deze nu zelf gemaakt heb. Ik moest mij in 2004 behelpen met een enkele website en wat tips van aardige collega's. Een cursus zoals deze (gewoon gratis, zoals zoveel op internet) was er toen niet.

youtube 4 achtergrond kleinBegin 2010 schafte ik via Marktplaats een wat degelijker videocamera aan (bedoeld voor een DVD bij een bundel) en ik dacht: "Eigenlijk heb ik nu alles in huis om zo'n cursus te maken." Ik had immers zowel de apparaten als de ervaring, want ondertussen gaf ik ook al een paar jaar les.

Zo werd het idee geboren en nadat ik de eerste cursusfilmpjes op mijn site gezet had, merkte ik aan de enthousiaste mailtjes die ik ontving dat er nog steeds collega's op zoek waren naar een dergelijke cursus. Reden voor mij om er een complete cursus van te maken, en die staat er nu helemaal op! 

Inmiddels zijn we een jaar verder. 

Wat ik nooit had kunnen voorzien, is dat deze cursus in een enorme behoefte voorziet. Zo is het introductiefilmpje al binnen een jaar meer dan 6000 keer bekeken en die teller loopt maar door. Een grote groep mensen zit dagelijks voor de computer het lesmateriaal door te werken. En dat is een heel gemÍleerd gezelschap heb ik gemerkt door de vele mails die ik krijg. Dit varieert van enthousiaste autodidacten, tot Amerikanen die proberen mijn Dutch te snappen.

cursusboek met DVD

Veel mailverkeer gaat over praktische vragen waar mensen al spelend tegenaan lopen, of over de vraag wat nou een goed instrument is. Maar ook komen er verzoeken van mensen, die indien redelijk wel uitgevoerd worden, dat leidde onder andere tot het volgende:

 Kortom weet waar je aan begint wanneer je vanuit je passie een paar filmpjes op het internet zet. Voor je het weet ben je allemaal dingen aan het doen die hartstikke leuk zijn en enorm gewaardeerd worden door veel mensen.

cursusbundel

Terug naar de cursus trekharmonica leren spelen