balgoudroodheader

Hohner Club III BS

De Hohner Club III BS was de eerste trekharmonica die ik zelf aanschafte. Eind 2004 vond ik hem op Marktplaats en ik was meteen weg van het model: een mooie grote diep rode kast.

Wat vooraf ging aan die eerste koop, mijn kennismaking met de trekharmonica kun je lezen door met je muis op deze regels te klikken.

Ik wist nog weinig van modellen en mogelijkheden. Ik ging gewoon af op wat ik mooi vond. Dat het een Clubmodel was, best, dat leek me wel spannend, maar verder zei het me niets. 

Er moest nog wel het een en ander aan gestemd worden, kwam ik later achter (sites met uitgebreide artikelen waar je op moet letten bij de aanschaf van een trekharmonica waren er nog niet). Dat bleek een hele klus, hoorde ik later van de stemmer, maar de prijs viel gelukkig mee.

Hohner Club III BS

De Hohner Club III BS was het instrument wat me, na een klein jaar oefenen op een Hohner Goudbrandje, een groot voordeel opleverde. Ik was meteen ook van het luchtprobleem af. De grote balg zorgde ervoor dat ik meer dan voldoende lucht had, temeer daar ik er tweekorig op speelde. Ook hoeveel korig hij was zei me destijds niet zo veel.

Ik speelde vooral veel op dit instrument, dagelijks had ik hem in mijn handen. Op dit instrument heb ik ook mijn eerste composities gemaakt. Toch heb ik er niet heel lang op gespeeld. Hij maakt na ongeveer een jaar plaats voor de Hohner Club IIIM de Luxe.

G spelend Olm

Deze foto spelend op mijn Hohner Club III BS is gemaakt, door een echte fotograaf Eric Flikkenschield, tijdens een van mijn eerste publieke optredens in de plaatselijke bibliotheek.

Webpagina's die aansluiten bij dit onderwerp: